Over ons

Oorzaak
Wij van Speelgoedkabouter zien de wereld om ons heen veranderen. Op het gebied van sociaal contact zijn we beland in een wereld waar de techniek bepaalt: alles gaat via het internet en het ‘face to face’ contact wordt steeds minder. Dit is niet alleen te zien onder de jeugd en volwassenen, maar ook bij opgroeiende kinderen in alle leeftijdscategorieën wordt het met speelgoed- en buitenspelen verdrongen door de techniek, te weten smartphones en tablets.

Een onderzoek van DUO Onderwijsonderzoek en Advies uit 2017 geeft aan dat leerlingen duidelijk te lijden hebben onder het vele smartphonegebruik. Het concentratievermogen daalt, zijn overprikkeld door het vele smartphonegebruik, zijn vermoeid en besteden derhalve minder tijd aan huiswerk. Een mindere fantasie, slechtere woordenschat en oververmoeid zijn ook belangrijke gevolgen van het vele smartphonegebruik.

Een ander schokkend feit is dat een studie van de San Diego State University uit 2018 heeft aangetoond dat tieners die meer tijd aan hun smartphone besteden ongelukkiger zijn. Dit onderzoek is gehouden onder miljoenen tieners. Of dit komt door het smartphone gebruik of dat zij zich juist dan gaan verschuilen achter hun telefoon is niet helemaal duidelijk, maar er is wel een duidelijk verband te zien tussen de explosieve groei van smartphonegebruik en depressies onder tieners.

Onze gedachte
Smartphones zijn uiteraard niet meer weg te denken in deze tijd. Het gebruik hiervan begint al op zeer jonge leeftijd. KPN stelde in 2017 dat destijds al liefst 5%! van kinderen van vier jaar oud al een eigen smartphone hadden en dat percentage groeit elk jaar. Wij van Speelgoedkabouter geloven dat het mogelijk is om ook in deze tijd kinderen en jeugd meer terug te brengen naar hoe het vroeger ging: het zelfstandig en in groepen met kinderen spelen met speelgoed. Vandaar ook onze slogan: ‘Ervaar de magie van speelgoed’.

Wat zijn de voordelen voor het kind? (bron)

  • Ontspanning
  • Betere concentratie
  • Spelenderwijs leren met emoties om te gaan
  • Oefenen en uitproberen
  • Sociale ontwikkeling


Onze kernwaarden

Veilig
De producten die wij verkopen zijn 100% veilig. Al onze producten zijn voorzien van een veiligheidscertificaat en worden dus uitvoerig getest. Product niet veilig? Dan wordt deze niet verkocht op de website. 
Tevens vinden wij ook veilig winkelen erg belangrijk. Wij hechten veel waarde aan de veiligheid van onze website en aan de privacy van onze klanten. Wij zijn aangesloten bij het Webshop Keurmerk en voldoen derhalve aan alle wetgevingen die op het gebied van veiligheid en privacy worden gesteld voor een webshop.

 

Dienstbaar
De Speelgoedkabouter streeft naar 100% tevredenheid. Dit betekent een product wat aan alle eisen voldoet en een uitstekende service waar je voor terug komt. Tevens als expert op het gebied van speelgoed helpen wij bij het maken van de juiste keuze. Een product voor welke leeftijdscategorie, geslacht of doelgroep dan ook. Mocht een product niet voldoen aan de gestelde eisen, dan zullen wij helpen om tot een goede oplossing te komen die naar tevredenheid is.

Betrokken
Wij begrijpen hoe belangrijk het is om speelgoed op tijd in huis te hebben voor een vriend(in), familielid of natuurlijk voor jezelf. Ondanks dit blijven we mensen en kunnen er ook fouten gemaakt worden. Wij vragen hiervoor om begrip. Mocht er iets niet naar tevredenheid zijn, neemt u gerust contact met ons door ons een e-mail te sturen op info@speelgoedkabouter.nl

Bewust
Wij zijn ons bewust van de wereld en het milieu om ons heen die aan het veranderen is. Wij begrijpen dat wij niet zelfstandig de wereld kunnen veranderen, maar als iedereen zijn of haar steentje bijdraagt, gaat dit zeker helpen. Beschadigde producten worden bijvoorbeeld niet weggegooid, maar verkopen bij extern voor een mooie prijs. Ook hebben wij connecties van mensen die regelmatig naar arme landen gaan en wij spullen kunnen meegeven voor kansarme kinderen die deze niet zelf kunnen kopen, omdat de financiële middelen daarvoor ontbreken.

Waardering & trots
Het allerbelangrijkste voor ons waar we het uiteindelijk voor doen: de waardering en trots. Een goed product, voor een mooie prijs en geleverd naar volle tevredenheid. Een webshop waar jij je thuis voelt en waar je naar terugkomt. Feedback is voor ons enorm belangrijk. Ben je tevreden? Deel & like ons op social media, want wij verloten regelmatig leuke waardebonnen aan trouwe klanten om gratis speelgoed te kopen! Alleen jouw mening telt. Alleen het allerbeste is voor ons goed genoeg.